Produkty mycenter

()

Witaj Zaloguj się. Jesteś nowym klientem? Zarejestruj się.

Koszyk (0) Wartość koszyka: 0.00 zł

MENU ()Koszyk Sprawdź gazetkę

Infolinia 801 44 50 50

327 27 55 27

Koszt połączenia według taryfy operatora

Przygotowywanie zdrowych potraw z pomocą kombiwarów, szybkowarów i parowarów

2015-03-17

Użytkownicy dbający o zdrowe odżywianie bez wątpienia będą zadowoleni z działania kombiwarów, szybkowarów i parowarów. Przygotowywanie niskokalorycznych potraw jest wbrew pozorom bardzo proste, użytkowanie wymienionych urządzeń nie wymaga wysiłku, a przygotowywanie potraw przebiega sprawnie. Bez wątpienia kombiwary, szybkowary czy parowary mogą zastąpić standardowe kuchenki czy piekarniki, a przyrządzane bez użycia tłuszczu potrawy mogą w tym samym stopniu pobudzać zmysły, co smażone odpowiedniki.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90nKombiwary

 

Wielofunkcyjne urządzenie zwane kombiwarem gwarantuje przygotowanie potraw w krótkim czasie oraz znaczną oszczędność energii. Niewielkich rozmiarów produkt może zająć miejsca piekarnika, co jest sporym udogodnieniem w przypadku małych pomieszczeń kuchennych. Kombiwar standardowo składa się z podstawy, rusztu, szklanego pojemnika, pokrywy oraz grzałki halogenowej. Funkcjonowanie urządzenia opiera się na termicznej obróbce żywności, która jest możliwa dzięki zastosowanej grzałce, wytwarzającej promienie podczerwone. Niezbędny jest także równomiernie rozprowadzający ogrzane powietrze wentylator. Wśród funkcji kombiwaru można wyróżnić gotowanie na parze, rozmrażanie, podgrzewanie, pieczenie, grillowanie czy smażenie. Moc urządzenia ma nieodłączny związek z szybkością przygotowywania potraw, zatem wraz z wartością rośnie prędkość. Ważnym parametrem jest także pojemność, która mieści się zazwyczaj w przedziale od 11 do 19 litrów. Możliwa jest także regulacja temperatury, a jej poziom może być dostosowany do rodzaju przyrządzanego dania. Wśród zalet kombiwaru należy wymienić fakt, że przetwarzane składniki nie tracą wartości odżywczych, zachowują także naturalny smak i aromat. 

 

Parowary

 

Za pomocą urządzenia zwanego parowarem możliwe jest przetworzenie niemal wszystkich składników, łącznie z produktami sypkimi (ryż, kasze). Samo urządzenie jest złożone z pojemnika z wodą umieszczonego w podstawie, półek i tacek, na których rozkładane są produkty, a także z pokrywy. Do najważniejszych parametrów parowarów należy zaliczyć ilość pojemników, gdyż ma to bezpośrednie przełożenie na ilość przygotowywanych jednorazowo potraw. Do istotnych funkcjonalności należy zaliczyć możliwość regulacji czasu gotowania i dostosowywania do rodzaju przetwarzanej żywności. Użycie parowaru gwarantuje, że przygotowane na parze dania będą zdrowe, niskokaloryczne, a brak konieczności użycia tłuszczu i zachowanie wartości odżywczych oraz witamin jest bezsprzecznym udogodnieniem.  

 

Szybkowary

 

Szybkowar natomiast to odmiana garnka. Umożliwia on sprawne gotowanie produktów w wodzie. Bezpieczne i zdrowe przetwarzanie żywności jest możliwe dzięki obecności szczelnej pokrywki, która ma wpływ na wzrost ciśnienia wewnątrz naczynia. To z kolei powoduje podwyższenie temperatury wrzenia i przyspieszenie całego procesu. W razie konieczności nadmiar pary zostaje odprowadzony, a pozostała w garnku ilość jest wystarczająca, aby chronić produkty przed utratą koloru, smaku oraz przed przypalaniem. Do przygotowania dań z pomocą szybkowaru wystarczy kilkanaście minut. Wśród ważnych parametrów należy wymienić zakres ciśnienia, gdyż wraz z wartością rośnie liczba możliwych do przygotowania potraw. Jeśli chodzi o pojemność, to musi być ona dostosowana do potrzeb, czyli przykładowo ilości członków rodziny. Na rynku są dostępne szybkowary klasyczne oraz elektroniczne. 

 

Zaletą tego typu urządzeń jest szybkie przygotowywania potraw, gdzie czas może być skrócony nawet o 70%. Składniki nie tracą także swoich wartości odżywczych oraz walorów smakowych podczas obróbki cieplnej, co jest ważne w przypadku racjonalnego i zdrowego odżywiania. 

« powrót

Komentarze

Dodaj komentarz do artykułu

Przygotowywanie zdrowych potraw z pomocą kombiwarów, szybkowarów i parowarów

Ilość komentarzy: 0

Twoja ocena
Twoje imię
Twój komentarz
Przepisz kod
Mycenter Facebook
logo
sign in
sign in
zapisz się
  • 5% rabatu na powitanie*
  • dedykowane akcje producenckie
  • powiadomienia o nowościach,
    wyprzedażach i zwrotach gotówki
  • gazetki promocyjne

* Rabat nie obejmuje usług, produktów z aktualnej gazetki, nie łączy się z innymi promocjami i dotyczy tylko sprzedaży wysyłkowej towarów zakupionych przez osoby fizyczne.

zamknij [x] Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce prywatności.