Produkty mycenter

()

Witaj Zaloguj się. Jesteś nowym klientem? Zarejestruj się.

Koszyk (0) Wartość koszyka: 0.00 zł

MENU ()Koszyk Sprawdź gazetkę

Infolinia 801 44 50 50

327 27 55 27

Koszt połączenia według taryfy operatora

Płyta gazowa czy indukcyjna - co wybrać?

2018-07-19

Urządzasz nowy dom? A może wymieniasz stary, wysłużony sprzęt, aż w końcu dochodzisz do kwestii płyty do zabudowy i nie wiesz, co wybrać: płytą gazową czy indukcyjną? Spokojnie, MyBlog przybywa z ratunkiem!

"Płyta gazowa czy płyta indukcyjna - co wybrać?" - kto nie spotkał się z takim dylematem podczas urządzania własnego domu? Płyty gazowe są wszystkim doskonale znane, a indukcyjne - mimo funkcjonowania już od kilku dobrych lat na rynku i coraz większej popularności - nadal traktowane w powszechnej świadomości jak zagadkowa technologia przyszłości, z której korzystają nieliczni.

Kto jednak chociaż raz miał okazję pracować z indukcją, wie, jak wygodna potrafi być ta technologia. Szczególnie, że spora część płyt nie wymaga gniazda trójfazowego (tzw. "siły", zasilanego napięciem 400V), a do działania wystarcza im tradycyjna instalacja 220-230V. Z drugiej strony, często można spotkać się z opiniami, że nic nie podrasuje smaku potraw lepiej niż tradycyjny płomień, który zapewnia płyta gazowa. Dzięki takiemu podziałowi zdań "walka" obu technologii trwa w najlepsze.

Tak więc jeżeli zastanawiasz się, co wybrać, musimy zaznaczyć to jasno: w kwestii płyt do zabudowy nie ma lepszego lub gorszego wyboru, bo wszystko zależy od tego, jakie są nasze priorytety.
 
ZALETY PŁYTY GAZOWEJ:

Niska cena - dobrą, wydajną płytę kupisz już za kilkaset złotych.
Niski koszt eksploatacji - zapewnisz sobie niższe rachunki niż przy pozostałych płytach grzewczych •
Prosta obsługa - wciskasz pokrętło, przekręcasz i już gotujesz!
Możliwość korzystania z każdego rodzaju naczyń - do płyty gazowej nie musisz kupować specjalnych garnków! &bull
Cenione wśród Szefów Kuchni - sporo Mistrzów Gotowania twierdzi, że płomień nadaje potrawom niepowtarzalny, naturalny smak.

 

ZALETY PŁYTY INDUKCYJNEJ:

Wysoki stopień bezpieczeństwa - dopływ prądu odcinany jest po zdjęciu garnka, przez co ryzyko poparzenia jest niewielkie.
Precyzja - dzięki kierowaniu energii prosto do naczynia, masz większą kontrolę nad procesem gotowania.
Szybkość nagrzewania - dzięki płycie indukcyjnej ugotujesz potrawę nawet kilkukrotnie szybciej niż w przypadku pozostałych rodzajów płyt.
Łatwość wyczyszczenia - do codziennej pielęgnacji płyty wystarczy przetarcie szmatką lub gąbką.
Zaawansowane technologie - nie musisz pamiętać o tym, że nastawiasz potrawę - płyta wyłączy się po ustalonym czasie!
Wiesz już, co wybrać? W takim razie zobacz naszą ofertę płyt do zabudowy - na pewno znajdziesz coś dla siebie!

 

« powrót

Komentarze

Dodaj komentarz do artykułu

Płyta gazowa czy indukcyjna - co wybrać?

Ilość komentarzy: 0

Twoja ocena
Twoje imię
Twój komentarz
Przepisz kod
Mycenter Facebook
logo
sign in
sign in
zapisz się
  • 10% rabatu na powitanie*
  • 5% rabatu na początku każdego miesiąca*
  • dedykowane akcje producenckie
  • powiadomienia o nowościach,
    wyprzedażach i zwrotach gotówki
  • gazetki promocyjne

* Rabat nie obejmuje usług, produktów z aktualnej gazetki, nie łączy się z innymi promocjami i dotyczy tylko sprzedaży wysyłkowej towarów zakupionych przez osoby fizyczne.

zamknij [x] Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce prywatności.